PROJECT MANAGEMENT

Het woord geeft het al aan, hoe ik dat moet doen kun je prima uit een boek leren maar de werkelijke praktijk niet. De werkelijkheid is gewoon anders en de vele constant veranderende aspecten binnen het project maken dat velen van ons onderweg vaak de regie kwijt raken. VandenBerg Media Group b.v. wijst u weer de weg en geeft bijvoorbeeld risicomanagement, systeem gericht contractbeheer en diverse contractsoorten een goede plaats in het proces. Je ziet dan dat de bouwwereld en de mediawereld elkaar regelmatig raken op de diverse bovengenoemde aspecten. Als je een congres gaat organiseren kom je diezelfde verstorende elementen tegen. Denk maar eens aan de concurrentie die er met jouw idee vandoor gaat op het moment dat jij met je programma in de openbaarheid komt. Hoe pak ik dat dan aan, hoe moet ik reageren en hoe behaal ik toch het succes.

Zo ook met de bouw van een weg, woningen of een kantoor. Veel kansen maar ook veel mislukkingen. Goed en professioneel projectmanagement is niet de alwetende oplossing maar maakt de processen beter inzichtelijk en beheersbaar. Uitgangspunt van ons bureau is dat als partijen aan tafel zitten met de juiste kennis van zaken, het eenvoudiger is gaandeweg het proces de uitvoering bij te stellen c.q. hier van af te wijken. Dit met als gevolg goed overzicht van de consequenties.

Dit zal ook training vragen van de betrokkenen in de organisatie en veelal komt coachen dan om de hoek kijken. Door de diverse disciplines in onze organisatie te hebben en te borgen kunnen wij snel schakelen op de situaties.

Onze professionals zitten stevig in het zadel en kunnen de processen prima hanteren.

Bewust “fouten” maken om tot een goed resultaat te komen, dat moet je kunnen. Maak ook het onbewuste bekwaam, dat is een uitdaging die wij graag met u aangaan.

Meer weten? Het begint hier.

REALISATIE PERFECTIE

Perfectie in projectmanagement is een droom zeggen velen. Wij weten wel beter, durf te communiceren, samen te werken en de dialoog aan te gaan. Processen beheersen is processen begrijpen. Daar is nog veel te winnen.

 Projecten processen

Versta je de kunst van processen begrijpen dan versta je ook de kunst van projectmanagement. Als je naar system engineering kijkt begrijp je direct dat je altijd een structuur moet aanbrengen in projecten. Deze structuren zijn op financieel maar ook technisch vlak onontbeerlijk in de gehele beheersfase. Mooie voorbeelden zijn in Nederland de dance- en theater festivals. Draaiboeken zijn mooi maar hoe de processen daarin zijn vastgelegd bepalen of de realisatie een succes wordt en hoe beheer gaandeweg de aanloop in het projectmanagement is ingepast. Het is gewoon gelijk aan de bouw van een mooie weg of brug.

Verbazend is het dan ook om te zien dat veel betrokken partijen alleen naar hun ” eigen ” stukje uit het proces kijken en vervolgens klagen over bijvoorbeeld de miscommunicatie en kostenoverschrijdingen. Hier is structuur nodig om weer samen te werken. Samen werken is samen doen. Dit is een van onze lijfspreuken.

STRUCTURELE
VISIE

Binnen Van den Berg Advies & Media is een structurele basis uitgangspunt van de diverse projecten en de wijze waarop zij deze aanpakt. De kunst is binnen deze structuur voldoende ruimte te laten voor innovatie en durf.

Projectmatig aanpakken is wat de politie als geen ander goed kan, alleen zie je het niet altijd en dat is jammer maar dat is nu eenmaal aan de orde in dit werk. Denk maar eens aan het aanbesteden van bijvoorbeeld de aanschaf voor de nieuwe dienstauto of dienstwapen. Dus projectmatig is niet alleen maar wegen bouwen maar ook aanbesteden. Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) oftewel Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV) vragen om een projectmatige aanpak met professionals. Wij denken graag mee.

Politieuniformen op een rij

Een evenement kan je op twee manieren aanpakken. 1: we doen het gewoon en zien wel waar het gedoe geeft. (goedkoopste oplossing in de start maar veelal de duurste na afloop) of 2: Samenwerken vanaf het idee, regels en dromen gaan dan goed samen. Natuurlijk is het een uitdaging maar door in het begin met elkaar al dezelfde richting uit te lopen laat de praktijk zien dat de resultaten geweldig zijn. Denk maar een aan de muziekfestivals Pink Pop met zijn verkeer maar ook de fameuze Zwarte Cross met de meest vreemde vogels uit heel Europa. Wat denk je van de veiligheid niet alleen in het verkeer maar ook persoonlijk zeker nu iedereen in achterhoofd toch aan de aanslagen in Duitsland en België denkt. Ook hier zie je dat projectmatige aanpak veel rust geeft ook al weten wij dat je niet alles voor kunt zijn. Profilen is een vak maar geen geneesmiddel dat altijd werkt.